Hoppa till innehåll
Om Mabs

Om Mabs

Mabs har funnits i över 40 år på marknaden, erbjuder hög kvalitet, expertis och ett brett sortiment för att verka för välmående och hälsa inom kategorierna Kompression, Stöd och Fotvård. Allt för att ger dig det stöd du behöver i livet.

Om kompression

Fyra anledningar att använda Mabs kompressionsstrumpor:

 • Väldokumenterad metod för att förbättra blodcirkulationen i benen
 • Kliniskt bevisad effekt mot trötta ben och svullna fötter
 • Förebygger åderbråck, klaffsvikt och blodpropp
 • Passar vid graviditet, resor, åderbråck, ytliga kärl, vid svullna ben och fötter m.m.

Mabs medicinska kompressionsstrumpor är Sveriges mest sålda kompressionsstrumpor1 och är ett beprövat sätt att förebygga åderbråck, klaffsvikt och blodpropp. Mabs har kliniskt bevisad effekt mot trötta ben och svullna fötter och över 96% av Mabs-användare upplever att symptomen helt eller delvis minskar.2 Mabs hjälper venerna att trycka blodet uppåt och ökar blodcirkulationen. Medicinskt klassade stödstrumpor smiter åt över anklarna och ger ett gradvis avtagande tryck över vaderna upp mot knät. Medicinteknisk produkt med kompressionsgrad klass 1 (15-21 mmHg). Alla Mabs har samma tryck men är av olika material. Tillverkas i Italien.

 1. IQVIA Consumer Health National audits CURATIVE AND ELASTICIZED STOCKINGS AND TIGHTS MAT, V.32 2021.
 2. Netigate konsumentundersökning dec 2021, 203 deltagare

Mabs kompression får ny design och spännande nyheter

På Mabs är vi stolta över att i över 40 år vara ledande inom medicinska stöd och kompressionsstrumpor inom Norden. Förutom att hålla högsta produktkvalitet är vi även otroligt måna om att produktionen sker på ett hållbart och modernt sätt. Läs mer om hur vi på Mabs jobbar för en högkvalitativ och hållbar produktion.

Mabs - se alla produkter

Uppdaterat sortiment, samma höga kvalitet

Mindre sortimentsförändringar att hålla koll på:

 • Nylonstrumporna har fått en ny stickning med slätare snygg finish.
 • Pregnant strumpan har fått ny bättre passform över magen.
 • Work är nu Thin Cotton för att förtydliga produkten.
 • Härliga nyheter: Mönstrade nylon och bomullststrumpor samt knästrumpor i Merino Ull.
 • Samtliga strumpor i nya lanseringen är OEKO-tex certifierad, håller samma höga kvalitet och utlovar samma effektiva resultat som de alltid gjort.

Mabs nya design – för kundens bästa

Under framtagningen av Mabs nya design lyssnade vi noga på våra kunders önskemål. Logotypen är tydligare och mer läsbar – Nu syns det vilka vi är! Förpackningarna har fått en uppdaterad och modern färgpalett som drar till sig blicken och livar upp i hyllan. Samtliga produkter har även en ny layout och tydligare produkttexter för att enklare guida kunden till rätt produkt och modell som uppfyller dennes behov av stöd.

plast-fsc

Från plast till FSC

Mabs får våren 2023 ett efterlängtat lyft som är både snyggt och hållbart. Vi har genom kundundersökningar fått ta del av våra kunder önskar sig i framtiden. Svaret på detta var modernare och mer hållbara förpackningar. Därför går vi från plast till FSC-märkt kartong på hela strumpsortimentet.

produktion-europa

Produktion i Europa av högsta kvalitet

Mabs har ett långtgående samarbete med en av de ledande Europeiska experterna inom medicinsk kompression. Då alla strumpor produceras i Europa får vi förutom en nära och bra relation med tillverkaren även kortare transportsträckor och vi kan använda oss av miljövänligare alternativ för att frakta hem Mabs kompressionsstrumpor.

Övrigt sortiment

I vårt sortiment hittar du även olika stödbandage för bland annat knäet, armbågen, ryggen, handleden, fotleden, tummen och halsen. Ibland kan foten och tårna göra lite extra ont och kan därmed behöva lite stöd eller skydd

Mabs Fotvård är skyddande och vårdande produkter mot vanliga fotproblem såsom: hälsporre, hallux valgus, hammartå, förhårdnader och liktornar. Produkter finns i gelé, silikon och skum. Fotvårdsprodukterna tillverkas i Spanien.
Mabs Fotvård har nu också fått sig en ny uppdaterad design och FSC-certifierade kartonger. Håll utkik i fothyllan på ditt närmaste apotek!

Mabs Stödbandage är en produktserie med stödbandage som erbjuder stöd och smärtlindring vid de vanligaste besvären relaterade till muskler och leder. Varje produkt är utformad så att den på ett enkelt sätt kan anpassas till olika storlekar. Innehåller det specialutvecklade materialet NeoTex. Neoprenmaterial med slutna celler som har hög elasticitet, bra värmeisolerande effekt och tar inte upp fukt. Högkvalitativa produkter som ger stöd, skydd och värme. Tillverkas i Taiwan.

Alla våra produkter